Minä

Olen 30+ raahelainen koiraharrastaja. Lancashire heeler-rodun löysin 90-luvun lopulla ja omat heelerini ovat vm. 2001, 2006, 2010 ja 2013.

Vikinä on ensimmäinen koirani, sen kanssa opettelin koirallisen elämän saloja; harrastuksia ja erityisesti koirien kieltä. Ilman Vikinää en osaisi lukea koiria puoliksikaan niin hyvin kuin nyt, sen verran opettavainen tuo neitikoira on ollut. Vikinä sairastui jo nuorena silmäsairauteen ja tämä aiheutti omat kommervenkkinsa hoitoineen ja leikkauksineen. Nykyään Vikinä elelee kotikoirana ja lenkkikaverina.

Vikinän kaveriksi muutti Santte-seropi keväällä 2004, Santte oli v.1996 syntynyt herrasmies, joka oli luonnostaan sopiva Kaverikoiraksi. Santte lähti voimien heikennyttyä sateenkaarisillalle 30.10.2013.

Tara muutti meille Marmalade´s kennelin ensimmäisestä pentueesta kesällä 2006. Tara on 7,5 vuotias, aina yhtä innokas lenkkikaveri, rapsutettava ja toimii öisin jalkojen lämmittimenä 🙂 Taran kanssa on ajettu jälkiä, se on suorittanut haku-pelastuskoirakokeet, Kiva Koirakansalainen- ja BH-kokeet ja toimii kaverikoirana. 

Taran ensimmäisestä pentueesta jäi kotiin Miina, jonka kanssa harjoitellaan pelastushakua ja agilityä, lisäksi Miina käy kaverikoiravierailuilla. Olemme tutustuneet myös paimennukseen ja treenanneet jälkeä ja tokoa. Kävin Miinan kanssa Kiva Koirakansalainen-testin syksyllä 2013. Seuraava etappi on BH-koe ja mietinnässä myös rally-tokokisat.

Miinan pentusista kotiin jäi Hilma, nyt 11kk ikäinen vauhdikas neiti. Hilman kanssa on tutustuttu moneen eri harrastukseen ja ensimmäinen vuosi kuluu leikkien ja yhdessä puuhaillen, aika näyttää mistä tulee päälaji sen kanssa.

Ensisijaisesti koirani ovat lemmikkejä ja perheenjäseniä. Harrastan koirieni kanssa aktiivisesti, mutta koirien ehdoilla. Koirani elävät sisätiloissa ihmisten kanssa. 
Kasvatan pienimuotoisesti heelereitä, lisää tietoa pentueista pennut-sivulta. 
Kuulun Suomen Kennelliittoon ja Suomen Lancashire heeler-yhdistykseen ja olen allekirjoittanut molempien kasvattajasitoumukset. Olen Lancashire heeler-yhdistyksen sitoumuskasvattaja.
Kuulun myös Suomen Pelastuskoiraliittoon sekä Raahen Koirakerhoon ja Kuulokoirayhdistykseen.

Olen vuosien varrella kurssittautunut ja hankkinut lisää tietoa erilaisista kiinnostavista aiheista, tässä muutamia:

Kasvattajan peruskurssi 2005
Tunne koirasi-kurssi (KIVA Team) 2007
Pieneläinhoitajan ammattitutkinto 2010
Pelastuskoiraliiton kouluttajien koulutus 2013
Kehäsihteerikurssi
Kasvattajan jatkokurssi 2014
Dobo-koulutusohjaaja 2014
Luentoja koirien elekielestä, rauhoittavista signaaleista, naksuttelusta, luonnetesteistä, kasvattamisesta ja genetiikasta, hieronnasta ja luontaishoidoista

Leave a Comment